Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole og gastronomisk campus i København

Kokkeskole

Hotel- og Restaurantskolen tager et stort skridt mod at sikre fremtiden for Danmarks gastronomiske talent med opførelsen af en ny skole og gastronomisk campus. Takket være en bevilling på 266 mio. kroner fra Nordea-fonden er projektet nu fuldt finansieret og klar til at blive realiseret. Byggeriet af den nye skole forventes at stå færdigt i 2028, og det skal danne rammerne for en innovativ, værkstedsbaseret uddannelse inden for gastronomi og værtskab.

Et vigtigt skridt for fremtidens gastronomi

Danmark er kendt som en af verdens førende destinationer for gastronomi, og nu vil Hotel- og Restaurantskolen løfte niveauet for uddannelsen af fremtidens kokke og værter yderligere. Med den nye skole vil de studerende få mulighed for at arbejde i topmoderne køkkener og restauranter, samtidig med at de udforsker bæredygtige og innovative måder at arbejde med mad på.

Søren Kristensen, direktør for Hotel- og Restaurantskolen, udtaler:

“Vi er utroligt glade for Nordea-fondens støtte. Den gør os i stand til at skabe en nytænkende fagskole, der understøtter værkstedsbaseret undervisning og samler elever, lokalsamfund og erhvervslivet.”

Skolen vil fungere som et gastronomisk centrum, hvor både elever og professionelle kan mødes og samarbejde om at forme fremtidens kulinariske landskab.

Et bæredygtigt byggeri i Valby

Den nye skole opføres på Hotel- og Restaurantskolens eksisterende grund i Valby, hvor gamle lagerhaller og skolehave skal vige pladsen for det nye campus. Skolen vil være et eksempel på bæredygtigt byggeri med blandt andet orangeri på taget og urtehaver i grundplanen. Derudover bliver der skabt studieboliger og erhverv i de nærliggende bygninger, alt sammen med en ambition om at opnå guld i DGNB-certificering for bæredygtighed.

Henrik Lehmann Andersen, direktør for Nordea-fonden, udtaler:

“Vi er stolte over at støtte et projekt, der ikke kun styrker fagligheden, men også fremmer bæredygtighed og socialt fællesskab. Skolen vil blive et inspirerende mødested for både elever og lokalsamfund.”

En skole med fokus på faglighed og trivsel

Den nye skole vil prioritere elevernes trivsel og sociale fællesskab, samtidig med at der bliver lagt vægt på praksisnær undervisning i moderne faciliteter. Skolen vil integrere bæredygtige principper i undervisningen og fremme udviklingen af nye, grønne kulinariske teknikker.

Med opførelsen af det nye campus er Hotel- og Restaurantskolen på vej til at blive et pædagogisk fyrtårn for fremtidens erhvervsuddannelser. De nye faciliteter vil ikke kun gavne eleverne, men også fungere som et samlingspunkt for branchen og lokalsamfundet.

Fuldført i 2028

Hvis tidsplanen holder, kan fremtidens kokke og værtskabselever tage deres nye skole i brug i 2028. Indtil da vil undervisningen fortsætte i de eksisterende bygninger, og først efter indflytningen vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger. Dette markerer en ny æra for gastronomiuddannelser i Danmark, hvor bæredygtighed, innovation og fællesskab går hånd i hånd.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*